Goda recept!
Här kan du naturligtvis ha i vilka grönsaker du vill! Lite grillad kyckling i är inte fel.
Pasta med paprikasås
4 portioner
Ingredienser:
2 stora paprikor i valfri färg
1/2 purjolök
200 g champinjoner på burk
2 vitlöksklyftor
1 liten burk majs
3 dl lättmjölk
1 dl crème fraiche
örtsalt
färsk eller frusen persilja
Gör så här:
1. Skär paprikorna i stora bitar och purjolöken i små. Hetta upp en skvätt rapsolja i en kastrull och fräs paprikan, champinjonerna, purjon och vitlöken. Häll på mjölk och crème fraiche. Red med lite mjöl till önskad konsistens.
2. Rör ner majsen och smaka av med örtsalt och persilja. Servera med pasta.
2. Ta stekpannan från plattan och rör ner akaciahonung. Crunchen ska vara lite kladdig men samtidigt smulig.
3. Fördela önskad mängd crunch över fruktsalladen. Det som blir över kan förvaras i skafferiet i en tättslutande burk.
Pasta med paprikasås
4 portioner
Ingredienser:
2 stora paprikor i valfri färg
1/2 purjolök
200 g champinjoner på burk
2 vitlöksklyftor
1 liten burk majs
3 dl lättmjölk
1 dl crème fraiche
örtsalt
färsk eller frusen persilja
Gör så här:
1. Skär paprikorna i stora bitar och purjolöken i små. Hetta upp en skvätt rapsolja i en kastrull och fräs paprikan, champinjonerna, purjon och vitlöken. Häll på mjölk och crème fraiche. Red med lite mjöl till önskad konsistens.
2. Rör ner majsen och smaka av med örtsalt och persilja. Servera med pasta.
Fruktsallad med crunch
En efterrätt som bidrar med mycket antioxidanter och vitaminer och dessutom massor av fibrer både från frukten och crunchen!
Här kan du mixa och använda dina egna favoritfrukter till fruktsalladen!
Fruktsallad:
2 bananer
1 knippe vindruvor
1/2 honungsmelon
Avrunna konserverade persikor i juice (inte sockerlag!)
Mango
Crunch:
1,5 dl havregryn
1/2 dl kruskakli
1/2 dl vetekli
1/2 dl fiberhavregryn
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl kokos
akaciahonung
Gör så här:
2. Ta stekpannan från plattan och rör ner akaciahonung. Crunchen ska vara lite kladdig men samtidigt smulig.
3. Fördela önskad mängd crunch över fruktsalladen. Det som blir över kan förvaras i skafferiet i en tättslutande burk.
Kommentarer
Trackback